søndag 20. november 2011

Nyttige verktøy 3

Nå har jeg prøvd Remember The Milk en god stund. Jeg har prøvd ulike måter å organisere mine gjøremål på inne i programmet, så nå tror jeg at jeg har funnet frem til min måte å bruke det på og som fungerer for meg.

Kort fortalt er RTM et program som lar deg organisere dine private og jobbrelaterte oppgaver på tvers av mange ulike plattformer: PC, mobil, nettbrett, Google-kalender, Outlook, Siri! m.m.. Du kan tagge oppgavene og dermed ved hjelp av ordskyen raskt få opp alle oppgaver som gjelder et emne. Så er det bare å være disiplinert når jeg tagger, og huske å gjøre det. Jeg må ta et oppsamlingsheat innimellom på oppgaver som ikke har fått sine merkelapper.

Jeg har brukt ordskyen for å samle en del oppgaver som det er greit å få gjort på en bestemt dag i uken samtidig som de kan ligge i hvilken liste som helst. Du kan samle oppgaver som hører sammen i en liste og opprette mange. Det prøvde jeg, men mistet oversikten til tross for at startsiden viser dagens oppgaver uansett liste, så nå har jeg bare noen få. Jeg lager en liste for en spesiell oppgave og sletter den når jeg er ferdig. Merkelappen nytt skoleår har jeg brukt for å samle oppgave som jeg må gjøre før og etter sommerferien og lagt dem inn i en liste når jeg skal utføre dem.

En utfordring er å sette riktige tidsfrister. Ofte dukker det opp oppgaver som jeg som IKT / web-ansvarlig bare må gjøre før jeg kan gå løs på de planlagte. Da er det greit at RTM har en utsett-funksjon.

Når du skriver inn en ny oppgave, kan du bruke hurtigtegn for å legge til tidspunkt, tag m.m. Å lære seg dem har spart tid.

Samme merkelapp kan legges til på flere oppgaver samtidig bare husk å fjerne hakene etterpå ved å trykke på ingen i valgene under oppgavefeltet på toppen. 

Jeg syns det er viktig å legge inn alle oppgaver som tar litt tid for å dokumentere hva jeg har gjort. Det er ikke alltid jeg har mulighet for å skrive det inn når oppgaven dukker opp, men prøver å gjøre det så snart jeg kan. I mellomtiden er jo analog metode (blokk  og blyant) fullt brukbar.

Jeg bruker også RTM for å samle ideer og andre ting jeg kommer på, men som ikke trenger tidsfrist. Jeg gir dem bare en god merkelapp slik at jeg kan få dem opp ved  klikke i ordskyen.